Nog een eersteklasser wordt genoemd door Football Leaks in verband met verdachte transfers

12 november 2018 08:56

Football Leaks spaart het Belgische voetbal niet. KAS Eupen is één van de clubs die genoemd worden in de documenten die de Duitse krant Der Spiegel kon inkijken. Ze spreken er over een spooktransfer en nog andere verdachte zaken...

Kent u Mouhamed Mbayé? Nee? Wel, dat is een 21-jarige Senegalese doelman. Maar zelfs enkele die hard-fans van Eupen zullen hem waarschijnlijk niet kennen. Toen hij zich aansloot bij de Aspire Academy werd hij bijna onmiddellijk naar Porto getransfereerd zonder ook maar één minuut voor de Panda's gespeeld te hebben.

Mbayé speelt momenteel bij Porto B en brengt intussen geld in het laatje voor Eupen. Voor tien gespeelde matchen krijgt Eupen 200.000 euro, weet Sudpresse. En nog eens 200.000 euro extra als hij 20 matchen betwist. En de som kan oplopen tot 800.000 euro. Zelfs als hij niet speelt, krijgen de Oostkantonners maximaal 400.000 euro.

Eupen legde de zaak wel uit. "Hij tekende bij ons een contract, maar er deed zich een betere opportuniteit voor bij Porto. De clausule in het geval dat hij niet speelt, is er om hem speeltijd te garanderen", verzekert de club. 

Maar Eupen wordt ook onder de loep genomen voor de transfers van 15 Afrikaanse spelers tussen 2012 en 2014. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.