Beerschot Wilrijk heeft ook achteraan scorend vermogen lopen: "Maar we moeten nog minder naïef en stouter durven zijn"

12 november 2018 18:37

Eén van de uitblinkers in de wedstrijd tussen Lommel SK en Beerschot Wilrijk was ongetwijfeld Jan Van den Bergh. De centrale verdediger die zijn jeugdopleiding bij Westerlo en Lierse doorliep scoorde en belette de thuisploeg ervan om te scoren.

Van den Bergh was een tevreden man na de 1-2 zege in Limburg. "Ik scoor opnieuw, mijn derde van het seizoen al", glimlachte hij. "Ik was ook nog twee keer dichtbij met het hoofd. Ik heb vaak de betere koppers tegen mij, maar ik hoop nog enkele goals te kunnen maken als de ballen goed blijven vallen."

Maar ook in de defensie drukte de verdediger zijn stempel op de match. "Ook op verdedigend vlak was het allemaal secuur, dus ik kan terugblikken op een goede match. Ik zat er van in het begin goed in. De duels met het hoofd en één tegen één waren vaak in mijn voordeel. Maar nog belangrijker en zelfs wat cliché: vooral die drie punten belangrijk", benadrukte de 24-jarige Van den Bergh. 

"KV Mechelen is momenteel de beste ploeg van de reeks"

En toch was coach Stijn Vreven niet helemaal tevreden omdat Lommel nog terug in de match kwam. "Mijn spelers zijn niet stout genoeg", zei de trainer van de Mannekes. "We zijn dit seizoen al enkele keren in dezelfde naïviteit hervallen", geeft de verdediger zijn coach gelijk. 

"We moeten een match leren dood maken en wat meer fouten uitlokken. Voetbal is niet allemaal fairplay, hé", lachte Vandenbergh. "We moeten gewoon nog iets stouter durven zijn."

Verder bouwen op sterke reeks

Aan periodekampioen KV Mechelen was weinig te doen de laatste weken. "Ik denk dat we niet kunnen ontkennen dat de reeks van KV Mechelen best opmerkelijk is. Zij zijn momenteel de beste ploeg van de reeks, maar wij winnen ook 6 van de laatste 8 wedstrijden. Dat is ook best eeen sterke reeks waarop we verder kunnen bouwen."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.