Raskin gewraakt: bom onder het hele onderzoek, want welke bewijzen blijven geldig?

12 november 2018 15:37

De wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin heeft meer gevolgen dan enkel een verandering van onderzoeksrechter. Want Raskin was al betrokken bij het onderzoek sinds het begin. Welke bewijzen zullen dan allemaal geweerd worden uit het onderzoek?

Advocaat Hans Rieder toonde zich alvast in zijn nopes. "Onderzoeksrechter Raskin had twee petjes op toen hij zijn onderzoek naar voetbalfraude startte: één van de licentiecommissie van de voetbalbond en één van onderzoeksrechter bij het gerecht in Tongeren."

"Dat is belangenvermenging. Ik had niet anders verwacht dan dat het hof van beroep hem van het onderzoek zou halen. Nu Raskin gewraakt wordt wegens een schijn van partijdigheid, zie ik geen reden waarom Vertenten langer in de gevangenis moet blijven."

Alles weg?

Maar dat is maar een deel van het gevolg. Rieder zal waarschijnlijk ook de nietigheid vragen van alle onderzoeksdaden die Raskin tussen november 2017 en maart 2018 stelde. Alle telefoontaps of bankonderzoeken moeten mogelijk uit het onderzoek gehaald worden. Wat blijft er dan nog over van alle bewijzen?

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.