Hard voor advocaat die wraking onderzoeksrechter erdoor kreeg: "Altijd een goed idee om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak"

13 november 2018 13:54

De wraking van onderzoeksrechter Joris Raskin in het onderzoek 'Propere Handen' zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben. De verwachting is dat advocaat Hans Rieder ook de bewijslast in vraag zal stellen. En dan zou heel het onderzoek wel eens op een sisser kunnen aflopen.

Dat Raskin een dubbele pet zou opgehad hebben, is volgens Sporza-analist Peter Vandenbempt bijzaak. "Het is altijd een zeer goed idee om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak, als de kern van de zaak vervelend is", aldus Vandenbempt in Extra Time.

"De kern van de zaak is: wat is er met ons voetbal gebeurd? Daar heeft advocaat Rieder blijkbaar geen boodschap aan, want dat zou wel eens vervelend kunnen zijn voor zijn cliënt."

Ik ben blij dat ik zelf geen advocaat ben

Uiteraard verdedigt Rieder enkel zijn cliënt, maar Vandenbempt stelt zich vragen bij de manier waarop. "Dus kunnen we beter de aandacht daar van afleiden en kijken of we mensen die het onderzoek voeren niet in diskrediet kunnen brengen of laten afvoeren. Dus: proficiat."

"Dat ik dat de advocaat niet kwalijk kan nemen? Ik ben toch blij dat ik die job zelf niet uitoefen. De man doet zijn werk. Ik ben blij dat het het mijne niet is. Dat ik boos ben? Ik vind het echt ongelofelijk. Maar ze doen maar."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.