Coryfee is scherp voor Coucke en co: "Ondanks het charmeoffensief is dit mijn Anderlecht niet meer"

14 november 2018 10:01

Marc Coucke nam een klein jaar geleden Anderlecht over. Sindsdien veranderde er bij de Belgische recordkampioen heel wat, en daar hebben sommige clubiconen het moeilijk mee.

Coryfee Gille Van Binst, die van 1968 tot 1980 in de Brusselse hoofdmacht voetbalde, kan zich nog moeilijk associëren met het nieuwe Anderlecht.

"Niet dat ik een probleem heb met Coucke. Integendeel, hij gaf me onlangs nog het mooiste compliment dat ik ooit gekregen heb. Toen ik een paar maanden geleden was uitgenodigd om de aftrap te geven, sprak hij me aan als Robbie Rensenbrink. Geweldig, toch?", vertelt Van Binst met de kwinkslag in Het Nieuwsblad.

"Zowat iedereen van de oude garde ligt buiten"

Coucke ging met de grove borstel door de club. "Los van dat charmeoffensief vind ik het jammer dat hij ervoor heeft gezorgd dat ik nauwelijks nog een bekend gezicht zie bij mijn ex-club. Zowat iedereen van de oude garde ligt buiten. Ik voel me niet meer thuis in mijn oude stadion. Dit is mijn Anderlecht niet meer."

"Elf jaar heb ik voor de club gevoetbald en nu weet ik niet eens meer wie ik moet telefoneren om een kaartje opzij te leggen. Jammer, want op televisie merk ik dat er nog meer dan genoeg lege plekken zijn in het stadion", besluit Van Binst.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.