Jong aanstormend talent van Anderlecht laat zich niet op kop zitten: "In een kleedkamer van profs moet je je laten respecteren en je tanden laten zien"

15 november 2018 12:47

Alexis Saelemaekers heeft dit seizoen toch al mooie dingen laten zien. Een gebrek aan zelfvertrouwen ga je hem trouwens niet kunnen verwijten. De jonge rechtse flank van Anderlecht bijt van zich af als het moet.

Saelemaekers laat zich niet op zijn kop zitten door de oudere gasten in de kleedkamer. "Voor mijn eerste basisplaats tegen AA Gent trilde ik in mijn bed van de stress. In een kleedkamer van profs moet je je laten respecteren en je tanden laten zien", vertelt Saelemaekers bij de RTBF

"Als je nieuw bent, zien ze jou als een bedreiging omdat ze vrezen hun plaats te verliezen. Op het terrein maak ik ook geen vrienden. Als ik ooit tegen mijn idool Cristiano Ronaldo speel, zal ik ook een harde fout maken als dat moet."

Al kent hij ook zijn werkpunten. "De coach geeft mij vertrouwen en beschermt de jeugd. Maar ik moet defensief nog solider worden: mijn positiespel kan beter. Ik heb dat gevoeld tegen Junior Edmilson, die nog altijd mijn moeilijkste tegenstander is geweest. Hij ziet er frêle uit, maar staat goed op zijn benen en is heel lastig."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.