BREAKING: De Boek ontslagen en meteen vervangen door Vanderhaeghe bij KV Kortrijk

15 november 2018 14:34

Dé verrassing van de dag! KV Kortrijk voert een trainerswissel door: Glen De Boeck heeft zonet zijn ontslag gekregen en Yves Vanderhaeghe zal direct overnemen.

Als donderslag bij een (redelijk) heldere hemel, het ontslag van Glen De Boeck. Vandaag zat hij nog op de bank voor een oefenmatch van KV Kortrijk en nadien lichtte algemeen manager Matthias Leterme hem in dat de club een einde zou maken aan zijn contract van onbepaalde duur. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vorig jaar zorgde De Boeck nog voor de comeback van het jaar met Kortrijk. Hij verving Yannis Anastasiou toen de club in de degradatiezone bengelde en uiteindelijk deden de Kerels nog mee voor play-off 1.

Dit seizoen vertroebelde de relatie echter tussen club en trainer. De Boeck was er niet mee gediend dat assistent Lorenzo Staelens moest vertrekken, gaf meermaals felle kritiek op zijn eigen club en ondanks goed voetbal zullen de mindere resultaten ook wel hun rol gespeeld hebben.

De Boeck out - Vanderhaeghe in

KV Kortrijk liet er geen gras over groeien en stelde meteen zijn vervanger aan: Yves Vanderhaeghe. Een dikke maand na zijn ontslag bij AA Gent keert hij dus terug naar het Guldensporenstadion. Vanderhaeghe was er al eens zes jaar assistent en één jaar hoofdtrainer.

Deze nieuwe job is ook de garantie dat Waasland-Beveren nogmaals een naam van het verlanglijstje mag schrappen. De Waaslanders zonder trainer waren ook geïnteresseerd in Vanderhaeghe. (lees hier meer)

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.