Onze rapporten van de Rode Duivels tegen IJsland: eentje van wereldklasse, eentje die concurrentie aanscherpt en veel middelmaat

15 november 2018 23:20

De Rode Duivels hebben 9 op 9 te strikken in de Nations League. Ook een stug IJsland kon niets in de weg leggen van de Belgen, al hadden die het lange tijd moeilijk om een bres te vinden. Onze rapporten ...

Thibaut Courtois

Onze nationale doelman stond aanwezig te keepen wanneer het nodig was, maar had bijzonder weinig werk op te knappen en had een rustige avond. Deed de enige redding die nodig was.

Toby Alderweireld

Stond stevig in de defensie en was misschien wel de verdediger die op de minste kleine foutjes te betrappen was.

Vincent Kompany (Out '84)

Hij kreeg de armband toen Hazard gewisseld werd en was ook de hele wedstrijd dé leider achterin. Miste misschien wel wat matchritme en liet zich in het begin op wat foutjes betrappen, maar groeide in de match.

Dedryck Boyata

Opnieuw de wissel op de toekomst gebleken aan Belgische zijde. Trok meer dan zijn streng en groeide naast Kompany in de wedstrijd. Weinig werk op te knappen.

Axel Witsel

Vierde zijn 100e cap met een zoals steeds puike prestatie. Verwacht geen grootse dingen, maar wel de rustige vastheid. 95% goede passing.

Youri Tielemans

Een beetje de man op overschot bij de Belgen. Witsel pakte alle ballen, Tielemans stond er wat werkloos op toe te kijken. Kon zich niet doorzetten.

Thomas Meunier

Had het in de eerste helft moeilijk om over Dries Mertens heen te gaan, maar groeide in de match en was belangrijk met een assist bij de 1-0.

Thorgan Hazard

Bewees eens te meer dat hij zijn plaats heeft bij de Rode Duivels. Speelde goed op een plaats die eigenlijk niet echt de zijne is. 

 Eden Hazard (Out '75)

De kapitein, de patron en eens te meer dé held van de natie. Was een voortdurende gesel voor een stug verdedigend IJsland, dat hem bijna enkel foutief kon afstoppen. Momentje van briljantie bij de 1-0.

Dries Mertens (Out '75)

In vorm in Italië, maar kon die vorm niet helemaal doortrekken bij de Rode Duivels. Vond Batshuayi maar zelden en speelde soms wat te dicht bij Hazard en de spits.

Michy Batshuayi

Kreeg niet al te veel kansen en had het als spits soms moeilijk, maar met twee doelpunten zorgde hij er wel voor dat de drie punten thuisbleven.

Hans Vanaken (IN '75), Adnan Januzaj (IN '75) en Jason Denayer (IN '84) vielen te laat in voor een beoordeling.

Redactie

België \\ IJsland
 
 
Reacties.