Raman vond afgelopen het doel terug in de Bundesliga én toont zich hongerig: "Ik wil offensiever spelen, zeker thuis"

15 november 2018 08:27

Na zes nederlagen op rij kon Fortuna Düsseldorf afgelopen weekend eindelijk nog eens juichen. Benito Raman viel in en zorgde met twee goals op zeven minuten tijd voor zekerheid. Die doelpunten kwamen als geroepen.

Het waren zijn eerste doelpunten sinds hij op de openingsspeeldag het eerste doelpunt voor Düsseldorf maakte sinds de terugkeer naar de Bundesliga. "Het deed deugd", geeft Raman aan in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb de laatste weken immers een paar honderd procent kansen gemist, maar tegen Hertha gingen die ballen opnieuw binnen zoals het zou moeten."

"Voor iedereen was de ontlading groot. Of het nu 1-0 was of 4-1,maakte niet uit. Dat we eindelijk nog eens wonnen, was het belangrijkste." Düsseldorf zat immers in een serieuze dip. "We hebben getoond dat we een heel sterke groep hebben door dit te doen na die zes nederlagen."

Raman liep na zijn eerste doelpunt meteen naar zijn coach en werd daarna bedolven onder alle ploegmaats, doelman Rensing incluis. "Het was het ideale moment om te laten zien dat iedereen achter de coach staat." Friedhelm Funkel is ook een stijlbreuk met de coaches die de aanvaller in België gewend was.

Defensieve coach

"Het is iemand die niet veel roept of zegt, het is een heel rustige coach. Het is een groot verschil met andere trainers die ik al had, maar als hij met je praat, zegt hij de juiste dingen. Anders was het succes van vorig seizoen niet mogelijk geweest." Funkel legt wel de nadruk op het defensieve. "Hij vindt een zege met 1-0 belangrijker dan een 4-3."

Dat gaat een beetje tegen de natuur van de aanvallers in, uiteraard. "Soms wil ik offensiever spelen in eigen huis, maar hij houdt vast aan het defensieve." Raman kan daardoor wél zijn snelheid kwijt op de counter. "We hebben daar een goed team voor, al moeten we het beter uitspelen."

Sander De Graeve

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.