Roberto Martinez benadrukt het positieve na laatste thuiszege van de Rode Duivels in 2018: "Dat plezierde mij het meest"

15 november 2018 23:29

De Rode Duivels wuifden de fans in het Koning Boudewijnstadion uit met een 2-0-overwinning tegen IJsland. De laatste thuismatch van 2018 zat lange tijd op slot.

"Deze moeilijke interland hadden we verwacht", blikte bondscoach Roberto Martinez tijdens zijn persbabbel terug op de 2-0-winst. "IJsland liet de voorbije jaren zien dat het goed kan verdedigen. Dat was ook hun beproefde recept op het EK van 2016."

De bezoekers kwamen er verder enkele keren gevaarlijk uit. De Belgische achterhoede hield het hoofd koel. "Die clean sheet pleziert mij het meest, na twee wedstrijden waarin we de nul niet konden houden. IJsland koos aan de bal goed zijn momenten, met direct voetbal naar voren. Thibaut (Courtois, red.) hield ons echter recht, wat niet gemakkelijk is, als je amper een bal moet pakken."

We maakten een van mooiste goals in deze Nations League

Michy Batshuayi deed met een klasseflits van Eden Hazard de rest. "We maakten een van mooiste goals in deze Nations League", besefte Martinez. "Thomas Meunier dook goed op in de box. Michy Batshuayi maakte het af."

"Ook onze wisselspelers lieten zich opmerken. Dat was niet zo tegen Nederland, toen we een moeizame tweede helft kenden."

Diederik Geypen

België \\ IJsland
 
 
Reacties.