Waarom de Nations League ook een vergiftigd geschenk is voor de Duivels

15 november 2018 11:29

Sommige Rode Duivels zijn meer bezig met de volgende twee internationale wedstrijden zonder blessures door te komen, dan met een groot belang te hechten aan de Nations League. Roberto Martinez denkt daar anders over.

Martinez laat geen kans voorbij gaan om te benadrukken dat zijn spelers wel helemaal met hun hoofd bij de Nations League zitten. Maar half november zitten de meeste van zijn spelers al rond de 20 wedstrijden en dat begint zijn tol te eisen. Veel basisspelers snakken nu al naar de - korte - winterstop.

Maar Martinez is niet van plan hen rust te geven. "We gaan gebruik maken van onze kern voor de twee wedstrijden, maar je moet ook niet verwachten dat er twee verschillende elftallen tegen IJsland en Zwitserland op het veld gaan staan", zei hij gisteren nog.

Een prijs, dus geen wissels

Een Axel Witsel zit bijvoorbeeld al aan 20 wedstrijden en speelt vanavond zijn 21ste match van het seizoen. Na een vermoeiend en lang WK geen sinecure.  Andere Duivels hebben al af te rekenen gehad met diverse blessures, terwijl anderen hun vorm nog niet is wat het moet zijn. In oefenwedstrijden zou Martinez al eens sneller gewisseld hebben, nu het om een prijs gaat, speelt hij met zijn sterkste elf.

Johan Walckiers

België \\ IJsland
 
 
Reacties.