Beerschot Wilrijk gaat vol voor tweede periodetitel: "We groeien week na week naar een meer volwassen elftal"

16 november 2018 22:43

Vrijdagavond gaven OHL en Union het startschot voor de tweede periodetitel in 1B. KV Mechelen won na een indrukwekkende winstreeks de eerste periode. Beerschot Wilrijk hoopt op het einde van de rit de Mechelaars tegen te komen in de finale van 1B.

Jimmy de Jonghe weet wel dat het niet evident zal zijn, de concurrentie is immers niet van de poes: "Ik met KV Mechelen, Beerschot Wilrijk, Union en OHL vier kandidaat-winnaars van het tweede ticket dat recht geeft op een finaleplaats", zegt hij in Gazet van Antwerpen

"Union en OHL grepen net als Beerschot Wilrijk naast de eerste periodetitel. De Brusselaars beschikken over een sterke aanval, terwijl OH Leuven het in het begin van het seizoen liet afweten. Hun laatste resultaten zijn beter."

Toch gelooft de 26-jarige verdediger in de kansen van zijn team: "De ploegen zijn sterk aan elkaar gewaagd. Verrassende resultaten, het overkomt elke ploeg. We zullen dus tegen elke tegenstander ons beste niveau moeten halen en dat niet gedurende één helft of dertig minuten, maar negentig minuten lang. Positief is dat wij als ploeg week na week groeien naar een meer volwassen elftal."

"We spelen minder naïef, met meer realisme. Het is nu nog zoeken naar een constante tijdens onze matchen. Ook onderling, binnen de spelersgroep, is het vertrouwen gegroeid en dat komt de ploeg en de automatismen ten goede. Bovendien hebben we nog steeds een groeimarge."

Clint Vens

2e klasse \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.