Witsel overladen met lof: "Ik zie geen enkele speler die een betere optie kan zijn tot WK 2022"

16 november 2018 08:57

Axel Witsel kreeg bij de Rode Duivels in het verleden heel wat kritiek over zich heen. Hij zou het spel te zeer vertragen én met Rusland en China als thuisbasis in té zwakke competities spelen. Die kritiek is helemaal van de baan.

Meer nog, Witsel vierde zijn honderdste cap tegen IJsland. Ook Marc Degryse is onder de indruk. "Honderd interlands voor z'n dertigste: dat is straf. Zeker als je weet dat er bij die honderd geen tien slechte waren. Het is ook knap dat hij in de herfst van zijn carrière bij een mooie ploeg als Dortmund is terechtgekomen", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Hij prees vooral zijn professionaliteit. "Tegen een ploeg die aanvallend amper wat doet, kwam hij niet veel in beeld in zijn rol als breker. Maar wat weer opviel, was dat Witsel ook in zulke wedstrijden zeer professioneel zijn job doet. Hij probeerde hoog druk te zetten waar mogelijk, zonder onnodig uit positie te lopen. Terwijl Kompany gisteren twee keer slordig was bij het inspelen op een gevaarlijke plaats, verloor Witsel amper een bal."

Nog tot Qatar, aub

"Het was de Witsel zoals we hem kennen. De man die voor het evenwicht zorgt. Deze Witsel zou toch nog zeker twee grote toernooien moeten meekunnen, tot het WK in Qatar. Ik zie geen enkele speler die tot dan een betere optie kan zijn op zijn positie", sloot hij af.

Sander De Graeve

België \\ IJsland
 
 
Reacties.