KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken heeft opmerkelijke manier om de voeten op de grond te houden na periodetitel

17 november 2018 20:16

KV Mechelen heeft vorige week de eerste periodetitel in 1B op zak gestoken, maar de échte prijs is natuurlijk de promotie naar 1A. Opvallend genoeg ging die eer de laatste jaren telkens naar de tweede periodekampioen en dat zullen ze Achter De Kazerne geweten hebben.

"Samen met onze videoanalist Jan Boden hebben we een filmpje in elkaar gestoken met beelden uit de vorige twee seizoenen", verklaart trainer Wouter Vrancken in Gazet van Antwerpen.

"Eerst toonden we de euforie bij Roeselare en Beerschot Wilrijk na het winnen van de eerste periodetitel. Daarna volgden de beelden van hoe ze uiteindelijk toch nog de boot ingingen in de finale."

De groep beseft dat het nu pas écht begint - Vrancken

Opletten voor decompressie is dus de boodschap. Is die ook aangekomen? "Dat zal blijken tegen Lommel. Op training heb ik alleszins niet de indruk gekregen dat er sprake is van decompressie", aldus Vrancken. 

"Ik heb ze niet extra op scherp moeten zetten of zo. Ik denk dat deze groep heel goed beseft dat het nog lang niet gedaan is. De groep beseft dat het nu pas écht begint."

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Lommel SK \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.