Vanderhaeghe reageert op aanstelling bij KV Kortrijk: "Werk van De Boeck voortzetten"

17 november 2018 10:19

Yves Vanderhaeghe heeft niet te lang thuis moeten zitten na zijn ontslag bij AA Gent. Dat hij overnam van Glen De Boeck zorgde deze week wel voor een schok in voetballand, want dat had niemand zien aankomen. Voor KVK-tv reageerde hij nu voor de eerste keer.

Voor Vanderhaeghe is het - zoals verwacht - thuiskomen. "Er is zeker een grote link tussen mij en KV Kortrijk", aldusVanderhaeghe. "Bij KVK heb ik mijn trainerscarrière aangevat, zes jaar als assistent onder Hein Vanhaezebrouck, en eentje als hoofdcoach. Ik ben ook van deze streek."

"Dit is sowieso een beetje thuiskomen. De entourage bij de club is niet zo veel veranderd, zelfs niet na de overname van voorzitter Tan. Hier zal ik mij meteen weer op mijn gemak voelen."

Ik ben tevreden met het spelersmateriaal

Vanderhaeghe moet de resultaten gaan opkrikken. "Het is voor mij ook een mooie uitdaging.  We zijn en blijven een sympathieke volksclub, dat mogen we -ook naar onze supporters toe- niet vergeten. Bovendien hoop ik dat we opnieuw onze thuisreputatie kunnen waarmaken, ik ben alvast tevreden over het spelersmateriaal dat ik ter beschikking heb."

"Glen (De Boeck) heeft mooi voetbal gebracht. Ik hoop zijn werk verder te kunnen zetten, maar wel wat meer punten te pakken. De supporters blijven echter het belangrijkst, want zij kunnen ons in het Guldensporenstadion aan veel punten helpen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.