Vertenten wil weer fluiten en gaat in beroep tegen schorsing: "Zich terug opwerken op de ladder"

18 november 2018 14:56

Bart Vertenten werd door de KBVB geschorst omwille van zijn rol in het voetbalschandaal. Dat is echter nog niet bewezen en als hij onschuldig wordt bevonden wil zijn advocaat dat hij terug kan fluiten.

Hans Rieder is van plan om actie te ondernemen. "Er is een arbeidsrechtelijk geschil dat aanhangig gemaakt kan worden bij de arbeidsrechtbank om dat ontslag ongedaan te maken", vertelt zijn advocaat Hans Rieder in "De zevende dag". "Om dan te proberen om terug de ladder op te klimmen om te komen waar hij recht op heeft. Als uitgemaakt wordt dat hij onschuldig was, verdient hij die plaats als nationale, internationale, uitmuntende scheidsrechter terug."

Rieder wil ook cassatie aantekenen tegen het arrest van die kamer van inbeschuldigingstelling. "Dat arrest gaat diametraal in tegen het wrakingsarrest van het hof van beroep." Daarin werd gesteld dat er een schijn van partijdigheid bestond bij onderzoeksrechter Raskin. Maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde dat er nog geen sprake was van die schijn van partijdigheid op het moment van het aanhoudingsbevel. "Wie kan dat nog begrijpen? We kunnen niet anders dan cassatie aantekenen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.