Bob Peeters furieus: "Altijd hetzelfde met deze scheidsrechter. Als hij gelukkig wordt van een verslag, dan moet hij dat maar schrijven"

18 november 2018 18:54

Westerlo gaf een 1-0 bonus nog uit handen tegen Beerschot Wilrijk. Het kantelpunt van de match was de gelijkmaker van Dante Vanzeir vanop de stip, na handspel van Maxime Biset. Bob Peeters reageerde furieus.

Na een omhaal van Noubissi raakte Biset de bal met de arm. Beerschot Wilrijk kwam op 1-1 en won de match nog. Een woedende Bob Peeters ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij ref Ken Vermeiren. "Het is altijd hetzelfde met deze scheidsrechter", deed Peeters zijn verhaal. "We hebben hem al drie keer proberen te wraken. Elke keer flikt hij wel iets of hebben we een klacht aan ons been."

"Ik heb de bewuste fase net teruggezien. Wat moet Maxime (Biset, red.) doen met zijn armen? Als je daarvoor fluit, dan moeten we ermee stoppen, hé", is de Westerlo-coach in alle staten. "Vermeiren wilde meteen een verslag maken na afloop. Als hij daar gelukkig van wordt, dan moet hij dat maar doen. Wij willen gewoon een propere sport met capabele scheidsrechters."

Liefde niet van één kant

"Het gebeurt elke keer opnieuw. Ik geef toe dat ik in de fout ben gegaan, maar de liefde moet niet van één kant komen. Wij zijn ook maar mensen van vlees en bloed", zegt Peeters. "Waarschijnlijk zal ik me nu moeten komen verantwoorden, maar als scheidsrechter mag je geen misbruik maken van de macht. We zullen zien wat de bond ermee doet."

"Gisteren heb ik ook een fase gezien waar de 3-2 ongeldig gescoord wordt", doelt Peeters op de match van Lommel in Mechelen. "Jammer dat de kleine ploegen benadeeld worden. In 1A hebben ze de luxe dat ze de VAR hebben, maar hier is het elke keer hetzelfde. Het is na een match in Anderlecht de tweede keer in mijn carrière dat ik zo emotioneel reageer. We zien wel wat het wordt", besluit Peeters. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.