Druk nakaarten over penaltyfases Anderlecht: "Onbegrijpelijk dat de VAR daar niet ingreep"

10 december 2018 12:26

Twee strafschopfases werden na de match tussen Anderlecht en Charleroi druk besproken, ook de analisten hadden er een duidelijke mening over. "Onbegrijpelijk."

Over de gefloten penalty was er ook bij het analistenpanel wat twijfel: "Op het eerste moment vond ik het streng", aldus Geert De Vlieger bij Sports Late Night. Waarop Faris Haroun aanvulde: "Je kan hem fluiten, want zijn hand doet een onnatuurlijke beweging. Akkoord."

Marc Degryse had het dan weer vooral over een eerste fase, met Dimata: "Die van Dimata vond ik duidelijker, daar ging hij bewust de lucht in om de bal te blokken omdat hij onder de bal doorgaat. Hij wilde die bal echt tegenhouden, dat was bewuster."

Bewuster

"Onbegrijpelijk dat de VAR daar niet optreedt. Hij voelt het echt dat hij onder de bal gaat doorgaan en begin zijn armen snel de lucht in te zwaaien, het is echt bewust", aldus de analist. Ook Mazzu en Vanhaezebrouck hadden na de match al ferm nagekaart over beide fases.

Benieuwd wat scheidsrechtersbaas Verbist van deze en enkele andere fases zal zeggen van het afgelopen weekend. We zijn alvast benieuwd ...

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.