Debat van de Week: moeten de regels in verband met handspel worden veranderd?

11 december 2018 12:15

Afgelopen weekend was er heel veel te doen over een aantal fases waarbij handspel werd gemaakt in de grote rechthoek. En zo is de discussie opnieuw opgerakeld. Wat vinden jullie? Laat het ons weten!

Benoit Poulain kreeg een bal van dichtbij op de arm en werd ervoor bestraft met een rode kaart en een strafschop tegen op vrijdag tegen Waasland-Beveren.

Zondag waren er zelfs twee fases in Anderlecht - Charleroi waar veel betwisting over was. Eerst had Dimata een bal met de hand weggeslagen (geen strafschop), later kreeg Bornauw een bal tegen de arm (wel strafschop).

"Onbegrijpelijk dat de VAR niet tussen kwam bij dat van Dimata, want dat was veel bewuster", was Marc Degryse duidelijk in Sports Late Night. Hein Vanhaezebrouck en Félice Mazzu waren het oneens na de wedstrijd, in Extra Time werd er ook flink over gediscussieerd.

Alles strafschop?

"Er moet een intentie zijn naar de bal, en die heb ik niet gezien bij Bornauw", meende Peter Vandenbempt. "Altijd strafschop zoiets", was Wesley Sonck duidelijk. Voor ex-ref Marcel Javaux is er maar één oplossing: alles met de hand of voorarm tot strafschop maken. 

Het zou het er voor de arbitrage (en de VAR eventueel) er wel makkelijker op maken, want dan ga je naar een systeem zoals in het hockey, waar je voor elke bal die op de voet wordt geraakt een strafcorner krijgt.

Of zet het de deur open naar nog meer excessen en het bewust zoeken van een hand? Laat ons uw mening zeker weten in ons debat van de week. 

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.