Dries Mertens keert voor cruciaal CL-duel terug naar Anfield - maar was de eerste keer niet onder de indruk: "Is dit nu zo speciaal?"

11 december 2018 08:30

Dinsdagavond krijgen we de ontknoping in groep C van de Champions League a.k.a. de groep des doods. PSG, Liverpool en Napoli strijden nog om twee tickets voor de volgende ronde. Maar of Dries Mertens daarvan wakker ligt?

De beste Belgische schutter ooit in het buitenland gaat voor glorie op Anfield en dat is trouwens niet de eerste keer. Mertens speelde er in 2010 al eens met Utrecht. In The Times blikt hij terug op die avond.

Klein maar legendarisch

"Wat ik me nog het meest herinner, is dat iedereen het altijd had over het 'This is Anfield'-bord. Ik dacht dat het gigantisch zou zijn", vertelt Mertens. "Maar toen liep ik door de spelerstunnel. 'Waar is dat ding?', vroeg ik. Ze zeiden dat ik er voorbij was gelopen. Ik had het niet eens gemerkt. In de pauze ging ik nog eens kijken. Ik dacht: Is dit nu zo speciaal?"

Ook de fanatieke aanhang van Liverpool zal in topvorm moeten zijn om indruk te maken op Mertens. "In Italië zijn ze ook geschift van het voetbal, dus we zijn er wel aan gewend. Maar zulke avonden kunnen mij naar een hoger niveau tillen. Dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen."

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Liverpool FC \\ Napoli
 
 
Reacties.