Standard krijgt plots een serieuze troefkaart, analisten zijn overtuigd: "Van baby in een groot lijf naar volwassen man"

11 december 2018 09:46

Standard beschikt met de winter voor de deur plots over een nieuwe troefkaart. Geen inkomende transfer, wel zomeraanwinst Obbi Oulare. De beer van een spits is hersteld van zijn zware heupblessure en overtuigde in zijn eerste volledige match voor de Rouches op Stayen.

Dat zagen althans de analisten van Extra Time. "Oulare was mobiel voorin, werkte hard, ook verdedigend, gebruikte zijn lichaam goed in de duels, scoorde en had ook nog een tweede goal kunnen maken. Dan was zijn match 100 procent goed geweest, nu 99 procent", zei Peter Vandenbempt.

Bovendien was het op zich al straf dat Oulare meteen 90 minuten kon volmaken. "Daarmee heeft hij ook zijn trainer verbaasd. Michel Preud’homme zei ook dat hij niet verwacht had dat Oulare dat al zou kunnen."

"Oulare was in zijn interview nadien ook heel erg volwassen", ging Vandenbempt verder. "Toen hij pas kwam kijken, was hij een soort baby in een heel groot lijf. Nu was hij rustig en beheerst als een volwassen man. Als hij zijn niveau blijft behouden, is dat een ongelooflijke troef voor Standard."

Filip Joos voegde daar nog een vergelijking met de oude Oulare aan toe. "Oulare heeft een enorm potentieel. Herinner je de wedstrijden met Club Brugge in de Europa League? Er zijn weinig Belgische spitsen die op dat niveau in Europa zo bepalend kunnen zijn."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Standard \\ STVV
 
 
Reacties.