? Overzicht Europa League: Prachtig eerbetoon aan verslaafde Celtic-speler, Milan gaat in extremis met billen bloot, vreselijke fout van Quaresma, ...

13 december 2018 22:56

In de Europa League kwam op donderdagavond een besluit in twaalf groepen. Drie Belgische teams zaten nog in de competitie, maar er waren natuurlijk nog veel andere groepen. We gieten het voor u graag in een overzicht.

Groep A: 

Leverkusen en Zürich waren al door naar de volgende ronde, de Duitsers zetten nog eens orde op zaken met een 1-5 zege in Larnaca. Bailey mocht bij de rust invallen. 

Groep B: 

De match tussen Red Bull Salzburg en Celtic stond ook een beetje in het teken van Leigh Griffiths, die vanwege verslavingsproblematiek het voetbal even vaarwel zegt. Celtic en Salzburg gaan beiden door, omdat Leipzig niet won van Rosenborg.

Groep C:

Zenit verloor bij Slavia Praag, waardoor ook de Tsjechen doormogen naar de volgende ronde. Bordeaux en Kopenhagen blijven met lege handen achter. Lukas Lerager (ex-Essevee) speelde de hele match bij de Fransen.

Groep D:

Trnava won in de groep van Anderlecht dan wel van Fenerbahçe, maar het was net als paars-wit al uitgeschakeld.

Groep E:

Arsenal en Sporting CP waren al door naar de 1/16e finales, maar wisten nog eens de punten op de i te zetten met een extra zege.

Groep F:

De spanning was te snijden in Olympiakos - Milan. Net als in Milaan werd het 3-1, waardoor beide ploegen met tien punten en een gelijk onderling duel eindigden. Op doelsaldo gaan de Grieken alsnog door. 

Groep G: 

Villarreal en Rapid Wien hadden de beste papieren en hadden genoeg aan gelijke spelen in eigen huis om kwalificatie af te dwingen.

Beide teams wonnen uiteindelijk van respectievelijk Spartak Moskou en Rangers. Bolingoli stond bij de Oostenrijkers in de basis, Hanni ligt eruit met de Moskovieten.

Groep H: 

Frankfurt was al groepswinnaar, maar zette bij Lazio (met Proto in doel) nog even de puntjes op de i. Apollon Limassol won verrassend bij Marseille in een overbodige match.

Groep I:

Genk won in eigen huis ruim van Sarpsborg, Malmö pakt dan weer verrassend de tweede plek na een zege in en tegen Besiktas. Quaresma pakte daar uit met een vreselijke tackle.

Groep J: 

Standard won zelf niet bij Akhisarspor en is dus uitgeschakeld, maar Sevilla deed ei zo na zijn deel van het werk wél. Het haalde het van Krasnodar met ruime cijfers. Ben Yedder was de held van de avond met twee goals.

Groep K:

Dynamo Kiev was al zeker van de volgende ronde, maar ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Jablonec. Rennes won het rechtstreeks duel om plek 2 van Astana. 

Groep L:

Chelsea ging zonder Hazard niet naar 18 op 18, want het speelde amper gelijk bij Vidi met Juhasz. Bate Borisov pakt zo de tweede plek in de groep.

{INSERT_MATCHDAY}

Johan Walckiers

Europa League \\ Chelsea \\ Lazio \\ Besiktas \\ Villarreal \\ Sevilla \\ Eintracht Frankfurt \\ Malmö FF \\ Spartak Moskou \\ FC Fehérvár \\ Krasnodar
 
 
Reacties.