Adnan Custovic verklapt zijn grote voorbeelden: "Druk? Chirurgen en militairs, die hebben druk" en "Iets tussen Guardiola en Simeone in"

13 december 2018 13:00

Custovic is sinds enkele weken de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. Na de winst tegen Club Brugge hoopt de Bosniër nu eindelijk vertrokken te zijn met zijn nieuwe ploeg. Wat hij juist wil bewerkstelligen en wie nu juist zijn voorbeelden zijn, dat ontdekt u hier.

"Het hoofddoel met Waasland-Beveren is die zestiende plaats vermijden." Zo sluit Custovic af bij Sport/Voetbalmagazine. Wij vallen ermee met de deur in huis. Custovic is sinds een aantal weken actief in het Waasland en heeft na Oostende stappen gezet in het hoofdtrainerschap. "Je moet elke kans grijpen die je kan grijpen", zegt de ex-profvoetballer. Dat leerde hij van verschillende van zijn voormalige collega's en tevens voorbeelden. 

Kampioenenmakers

Custovic noemt in eerste instantie twee namen die in het geheugen zijn blijven hangen. "Michel Preud'homme en Ariël Jacobs. Met hen werkte ik als speler samen. Het zijn twee latere kampioenenmakers. Preud'homme had vooral een waanzinnig oog voor detail. Net als hem ben ik van 8 uur 's morgens tot 22 uur 's avonds met mijn job bezig." 

"Jacobs straalde dan weer ongelooflijk veel kalmte uit. De autoriteit die hij naar de buitenwereld constant uitstraalde, verviel vanaf het moment dat hij tussen zijn spelers stond. Zo stegen bepaalde jongens boven zich uit", vertelt de voormalig Oostende-trainer.

Ancelotti

Op wereldvlak zou een mix tussen de aanpakken van Pep Guardiola en Diego Simeone volgens Custovic ideaal zijn. "Het spelen op balbezit van Guardiola met de grinta en mentaliteit van Atlético Madrid onder leiding van Simeone, dat is waar ik naar streef. Al spreek ik natuurlijk over een ander niveau. Ik mik op iets daar tussenin, zoals Ancelotti het bij Napoli doet", analyseert de voormalig Moeskroen-aanvaller. 

"Ik heb natuurlijk geen Verratti die met vier man rondom zich nog de goede oplossing kan vinden. In onze kern bij Waasland-Beveren steekt er niemand bovenuit, maar ik ben een vechter die niet snel opgeeft."

Druk voelt de Bosniër dan ook niet direct. "Chirurgen en militairs, die moeten met druk omgaan, want zij zijn bezig met het redden van mensenlevens. Wij voetballen gewoon wat. Wanneer je de oorlog hebt meegemaakt, sta je op en doe je vooral hard verder. Je krijgt altijd wat je verdient in het leven", vindt de oefenmeester van Waasland-Beveren. 

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ Standard \\ SK Beveren
 
 
Reacties.