Kan Genk revanche nemen voor blamage in Noorwegen? Kwalificatie hangt ervanaf

13 december 2018 13:30

Racing Genk start vanavond Europa League-partij zes van de groepsfase tegen de Noren uit Sarpsborg. In de heenronde in Noorwegen leden de Limburgers hun eerste, onverwachte thuisnederlaag van het seizoen. Nu zinnen Clement en de zijnen op revanche.

De wedstrijd wordt al om 19 uur afgetrapt in de Genkse Luminus Arena. Goed nieuws voor de thuisploeg: alle grote namen zijn fit. Dus zijn ook alle mogelijke excuses van de baan geruimd indien het zou mislopen. Al moet Racing Genk dringend thuis weer proberen scorend vermogen aan de dag te leggen. Dat durfde blauw en wit de laatste weken meermaals na te laten. Tegen Cercle bleef het 0-0, Genk - Kortrijk eindigde op 1-1. 

Maar coach Philippe Clement focust zich hier niet op. Hij weet dat zijn team voldoende kansen creëert en focust zich vooral op iets anders, namelijk revanche. "Sarpsborg heeft nog een revanche van ons te goed. We willen absoluut doorstoten naar de volgende ronde. Die Europese wedstrijden zijn een kers op de taart." Zo kijkt Philippe Clement vooruit bij KRC Genk TV

Amper 1 zege

Sarpsborg is wel degelijk te pakken, ondanks de nederlaag in de heenronde. Wat wel eens in het voordeel van Racing Genk zou kunnen spelen is het feit dat de Noorse competitie al drie weken stilligt. Sarpsborg speelde zijn laatste wedstrijd op 29 november in de Europa League tegen Besiktas, maar een competitiematch met inzet, dat is al van 24 november geleden. Bovendien kon Sarpsborg in hun laatste vijf matchen maar één keer winnen. 

Wie weet kunnen de Genkies hiervan profiteren. Al ziet Clement er niet veel kansen in. Hij doet die periode zonder voetbal af als te kort. Maar je moet je extra motivatie natuurlijk ergens halen.

Afmaken

Daarmee willen we niet zeggen dat de leider uit de Jupiler Pro League die extra steun nodig heeft, want de kwaliteitsvolle, brede spelersgroep is er en wat nog belangrijker is, een perfect en normaal bespeelbaar grasveld (in Sarpsborg lag de mat er erg slecht bij, nvdr.). Kansen afmaken en het komt goed, Racing Genk. Al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

20-koppige selectie Racing Genk: Danny Vukovic, Nordin Jackers, Tobe Leysen, Bojan Nastic, Sébastien Dewaest, Dries Wouters, Jere Uronen, Joakim Maehle, Rubin Seigers, Joseph Aidoo, Ibrahima Seck, Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskyi, Bryan Heynen, Sander Berge, Ally Samatta, Leandro Trossard, Joseph Paintsil, Dieumerci Ndongala en Zinho Gano.

Mathias Vranckx

Europa League \\ KRC Genk \\ Sarpsborg 08
 
 
Reacties.