Voorzitter eersteklasser denkt nog aan Vanhaezebrouck: "Misschien keert hij ooit nog terug"

14 december 2018 10:49

Zeven jaar was Hein Vanhaezebrouck in totaal hoofdtrainer van KV Kortrijk. En hij liet daar zijn sporen na. Onder hem maakten de West-Vlamingen de opmars naar een stabiele eersteklasser. Joseph Allijns spreekt nog altijd met respect over hem.

Vanhaezebrouck voerde het professionalisme door bij de club. "Hein boetseerde KV Kortrijk voor een stuk en gaf de club ook een gezicht. Hij weet ongelooflijk veel van voetbal, lessen in voetbal kun je hem niet geven. Hij zegt in interviews wat op zijn lever ligt, af en toe iets te veel, maar zijn analyses zijn gewoonlijk correct", vertelt voorzitter Allijns in S/V Magazine.

"Hij ging altijd uit van eigen kracht, ook op verplaatsing, en je vroeg je in bepaalde periodes weleens af of we met meer verdedigende accenten niet meer punten hadden gehaald, maar zo was Hein."

Vanhaezebrouck weet hoe hij druk moet zetten. "Toen we in het begin het gevoel kregen dat ze KVK niet lang in eerste wilden, maakte hij voor onze site een compilatie van scheidsrechterlijke fouten in ons nadeel. Hein was bij ons een VAR avant la lettre, die in die tijd nog niet kon tussenkomen tijdens de wedstrijd. Misschien keert hij ooit nog terug naar Kortrijk."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.