Analist looft Genk, maar: "Opgelet want slechte play-offs kunnen alles zomaar kapotmaken"

15 december 2018 14:56

Racing Genk lijkt wel een succesformule te hebben voor de Europa League. De Limburgers werden groepswinnaar en alles lijkt er wel rozengeur en maneschijn. Ook analist Eddy Snelders ziet dat alles uitstekend draait, maar plaatst wel een kanttekening bij het niveau van de tegenstand.

“Nu worden ze groepswinnaar en twee jaar geleden draaiden ze ook tot lang na de jaarwisseling mee in Europa”, steekt Snelders van wal. “Dat is erg goed natuurlijk, al moet ik dit jaar wel een kanttekening plaatsen bij de kwaliteitvan de tegenstand. Daar zat geen enkele ploeg van het niveau ‘Champions League’ tussen.”

Slechte play-offs zouden een prachtig 2018 zomaar teniet kunnen doen

Bovendien heeft Philippe Clement de spelers maar voor het uitkiezen. “Er zijn vijf spelers die op het driemansmiddenveld kunnen spelen. Gisteren speelde Seck, maar volgende keer kan de trainer er Heynen of Malinovskyi zetten.”

En die weelde is er nu misschien ook in aanvallend opzicht. “Eerst had Clement alleen maar Samatta om centraal voorin te posteren, wie weet zal Gano ook goed blijven spelen.” Donderdag tankte hij alvast vertrouwen met een echte spitsengoal.

Rozengeur en maneschijn

Het is moeilijk om iets slechts te zeggen over Genk, de ploeg draait als een machine. “Alles is positief! Ze staan eerst in de competitie, ze spelen de kwartfinale van de beker en ze overwinteren Europees nadat ze groepswinnaar werden. Als ze dan eens een slechte partij spelen, dan kan je daarover muggenziften, maar dat is niet zo vaak het geval."

“Nu is het alleen maar hopen voor de Genk-fans dat er geen terugval komt, en al zeker niet in play-off 1. Ze kunnen nu al terugkijken op een prachtig 2018, maar slechte play-offs zouden dat zomaar allemaal teniet kunnen doen.”

Hannes Van Gael

KRC Genk
 
 
Reacties.