Teleurgestelde Thorup neemt spitsen in bescherming: "Iedereen gaat nu op de aanvallers schieten"

15 december 2018 16:16

Gent-coach Thorup stond in het koude Stade du Pays de Charleroi eens niet in korte broek aan de zijlijn, maar de 2-0 nederlaag van zijn team in het absolute slot zorgde ervoor dat zijn humeur onder het vriespunt zakte.

Hij hield zijn analyse na de wedstrijd opvallend kort, niet wat we gewend zijn van de aimabele Deen. "Charleroi verdedigde echt sterk, met vijf verdedigers en dan nog drie defensieve krachten daarvoor", opende hij. "Wij hadden de controle en het balbezit, maar grote kansen kregen we niet."

Aan het slot keek zijn team nog tegen een nederlaag aan toen Rosted -die verder uitstekend acteerde- stond te slapen. "Één lange bal kwam er van de tegenstander en dat was hun kans om de match te beslissen, ik ben uiteraard teleurgesteld." Bovendien was het offensief te mager.

Je kan niet elke match tien of meer kansen afdwingen -Jess Thorup

"Iedereen gaat nu op de aanvallers schieten en zeggen dat we een gebrek aan kwaliteit hebben, maar ook de beslissende pas moet goed zijn. Je kan niet elke match tien of meer kansen afdwingen, dat staan onze tegenstanders niet toe."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.