Lokeren dankt blunderende Steppe en bibbert naar eerste zege in anderhalve maand

15 december 2018 21:54

Voor het eerst sinds vier november, toen tegen Eupen, heeft Lokeren nog eens de drie punten kunnen pakken. Dankzij een degelijke eerste helft én een blunderende Steppe won het van STVV.

Trond Sollied koos, op papier toch, voor meer voetbal bij Lokeren met de inbreng van Benchaib, Jovanovic en Cevallos. In de eerste helft wierp dat z'n vruchten af. De Waaslanders hadden immers de beste kansen tegen een ongewijzigd STVV. Bij de bezoekers werd er weinig klaargespeeld voor de rust.

Ook Steppe toonde zich niet al te secuur. Hij haalde een kopbal van Miric nog uit zijn kooi, maar bij het inspelen alleen al zag je dat hij niet in de match zat. Toen Marecek uithaalde van ver, ging de goalie in de fout. Hij liet de bal tussen zijn handschoenen glippen en Miric werkte simpel af. 1-0 bij de rust dus.

Een voorsprong in Lokeren, daar maak je doorgaans een kanttekening bij. De Waaslanders zijn immers heel sterk in het weggeven daarvan. Ook tegen STVV, dat goed uit de kleedkamer kwam, was het bijna van dat. Bezus kreeg een fantastische bal van Kamada, maar trof de binnenkant van de paal. Ortwin De Wolf moest daarna nog een paar keer tussenbeide komen.

Bevrijdende 2-0

Gaandeweg ging da angel steeds meer uit de aanvallen van de Limburgers en Lokeren kon opnieuw wat hoger staan. Toen een sterk acterende Benchaib de ingevallen Terki door de buitenspelval leidde, was de Lokerse zucht van opluchting duidelijk te horen. Met 2-0 vlak voor tijd was de partij gespeeld.

Ook in de zes (!) minuten extra tijd werd er niet meer gescoord. Voor STVV moet het één van de slechtste prestaties van dit seizoen zijn, Lokeren weet eindelijk opnieuw wat winnen is. Het was al van 4 november geleden dat dat nog eens gelukt was.