Clement: "We gaan als eerste de winterstop in en dat is fantastisch"

16 december 2018 20:48

Racing Genk demonstreerde opnieuw zondagavond. De troepen van Philippe Clement boekten een ruim verdiende zege tegen KV Oostende.

"Dit is een mooie en belangrijke overwinning, zeker na de punten die we de laatste weken thuis verloren hadden", aldus Clement. "We gaan de winterstop in op de eerste plaats en dat is fantastisch."

"Het was ook belangrijk om de nul te kunnen houden. We waren minder efficiënt vandaag dan donderdag, maar ik ben toch heel tevreden over de ploeg. De jongens hebben de juiste ruimtes gevonden en veel honger getoond. Ook na de 2-0 bleven ze nog voor die derde goal gaan."

De succescoach beklemtoont het belang van het collectief. "Iedere speler werkt voor de ploeg en zorgt dat het blok samen blijft. Het collectief verhaal is belangrijk en dat blijft."

Ally Samatta

Ally Samatta liep met het aangezicht vol tegen de paal, maar hij lijkt er weinig aan over te houden. "Hij heeft toch een serieuze smak gemaakt tegen de paal. Na de match leek het mee te vallen, maar we moeten afwachten want het maandag wordt."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.