KRC Genk demonstreert opnieuw en vergroot de kloof met Club Brugge en Antwerp

16 december 2018 19:52

Racing Genk heeft zondagavond een meer dan verdiende overwinning geboekt na een uitstekende partij tegen KV Oostende. De Limburgers verstevigen zo hun koppositie in het klassement.

Philippe Clement liet afgelopen donderdag enkele jongens rusten. In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd bracht hij Heynen in de plek van Berge. Gert Verheyen bracht met Milovic, Bataille en Guri drie nieuwe jongens aan de aftrap.

De blauwhemden hadden donderdag bijzonder veel vertrouwen getankt met de demonstratie tegen Sarpsborg in de Europa League. Liefst Genkies haalden het team van de speeldag.

Al het goede werd doorgetrokken tegen KV Oostende, dat niets anders kon doen dan verdedigen en overleven. Balbezit, kansen, overwicht, kortom alles was voor Genk in die eerste helft. Het was dan ook wachten tot de goal viel en die kwam er na een geweldige knal van Malinovskyi kort na het halfuur.

Had KVO dan werkelijk niets kunnen klaarmaken? Toch wel, na 10 minuten had Bataille een uitstekende mogelijkheid, maar Dewaest stak er nog net een reddende voet tussen.

Genk had tal van kansen om die geruststellende 2-0 te scoren, maar opnieuw sprongen de Limburgers onvoldoende efficiënt om met de kansen. Malinovskyi had de 2-0 aan de voet, een pass op Heynen was net te hard, Maehle mikte op de paal en Trossard besloot een voorzet tegen de lat.

Na een tegenprik van de ingevallen Zivkovic, kon Samatta met nog een kwartier op de klok dan toch die tweede Genkse treffer scoren. Racing had nog voldoende kansen om de forfaitscore op het bord te zetten, maar het bleef bij die 2-0.

Genk is het enige team uit de top zes dat dit weekend kan winnen en doet zo een fantastische zaak. De leider telt nu al 7 punten meer dan eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.