KV Kortrijk zet ongeslagen reeks verder onder Vanderhaeghe: "Ons doel? Niet play-off 1, wel de beker"

16 december 2018 08:20

De trainerswissel bij KV Kortrijk was zeker een verrassing, maar het bestuur krijgt nu toch stilaan gelijk. Onder Yves Vanderhaeghe verloren de Kerels nog niet en dat na vijf matchen waaronder de opeenvolgende toppers tegen Genk en Club Brugge.

"Telkens een punt tegen de twee eerste twee in de stand, dan mogen we zeker tevreden zijn", knikte Vanderhaeghe. "Ik ga niet zeggen dat we meer verdienden, want daarvoor waren we aanvallend niet scherp genoeg. Maar de organisatie stond zeker wel op punt en we kwamen niet echt in de problemen."

Aan dit tempo wordt KVK net als vorig seizoen zelfs nog een onverhoopte kandidaat voor play-off 1. "Daar gaan we nu niet van spreken. We gaan alleszins in de juiste richting, maar evengoed hebben we nog heel wat punten goed te maken. Vijf ongeslagen matchen, dat is al een mooie serie."

Bekerdroom

Neen, play-off 1 is voorlopig geen doelstelling in Kortrijk. De Beker van België is dat wél en de volgende ronde is woensdag al in Mechelen. "Onze focus ligt veel meer op die bekermatch. De halve finale zou heel wat zijn voor deze club. Bovendien wil ik ook nog een keertje naar Brussel. Ik heb nog nooit een beker gewonnen, zie je", sloot Vanderhaeghe af met een lach.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.