In-druk-wek-kend: Liverpool speelt 36 (!) doelkansen bij elkaar tegen Manchester United en blijft ongeslagen leider

16 december 2018 20:38

Wie houdt Liverpool dit seizoen tegen in de Premier League? Antwoord: niemand. Ook Manchester United niet, want de topper van zondag eindigde in een oververdiende 3-1.

Om een beeld te geven van het wedstrijdverloop: Liverpool had 64% balbezit en kreeg maar liefst 36 (!) doelkansen. De vroege voorsprong via Mané was dan ook vrij logisch. Alleen kon Lingard op het halfuur de bordjes toch weer gelijk hangen.

Ondanks de stortvloed aan kansen ging de bal maar niet tegen de touwen, althans tot coach Klopp een wit konijn genaamd Shaqiri uit zijn hoed toverde. In de 70ste minuut mocht de kleine Zwitser invallen, in minuten 73 en 80 bezorgde hij Liverpool met twee doelpunten een oververdiende 3-1 zege.

The Reds springen dus weer over Manchester City naar de leidersplaats én ze blijven bovendien de enige ongeslagen ploeg in de Premier League.