Tubeke nog niet ten dode opgeschreven: "Spelers hebben op een fantastische manier geantwoord"

15 januari 2019 19:36

Rode lantaarn AFC Tubeke leek een vogel voor de kat in 1B, maar met een uitzege op het veld van OHL - nota bene de eerste van het seizoen - is er opnieuw hoop in en rond het Stade Leburton. Coach Christian Bracconi vond het alvast een verdiende zege.

Nee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de enige profclub in Waals-Brabant. Vorige week verschenen er onheilspellende berichten dat de spelers van Tubeke al 2 maanden niet meer uitbetaald werden. Maar op het veld achtten de spelers het, ondanks de extrasportieve zorgen, tijd voor een reactie. In Leuven werd er zowaar voor eerst dit seizoen op verplaatsing gewonnen (0-2). 

Het stemde Bracconi dan ook tevreden, want Tubeke komt op gelijke hoogte van OHL en op 2 punten van nummer 6 Roeselare. De rood-gelen lijken gedoemd tot play-downs, maar gaan er nog alles aan doen om degradatie te vermijden.

Belangrijk voor moraal

"Het was een verdiende zege", opende Bracconi. "Dit doet deugd voor onze moraal, want de spelers bevinden zich in een moeilijke situatie", doelt hij op de financiële problemen van de club die in Zuid-Koreaanse handen is. "De spelers hebben op een fantastische manier geantwoord, al had de score nog iets hoger kunnen oplopen", aldus Bracconi. 

Een belangrijk drieluik in 2019 werd met onderscheiding gestart, want hierna volgen belangrijke matchen tegen Lommel (thuis) en Roeselare (uit). "Dat worden twee moeilijke matchen. Maar ons vertrouwen is gegroeid door deze drie punten. En dan nog wel met allemaal jonge spelers op het veld. We moeten goed recupreren en ons klaarstomen voor die komende twee matchen."

Bart Ver Elst

 
 
Reacties.