? Mousa Dembélé: de tovenaar die gemist zal worden op de Europese velden

15 januari 2019 17:35

Van Beerschot naar Nederland en via Fulham en Tottenham naar de Chinese competitie. Heeft Mousa Dembélé zijn laatste mannetje op de Europese velden uitgeschakeld?

Op 18-jarige leeftijd zei Mousa Dembélé onze Belgische competitie vaarwel en hij ging in Nederland aan de slag bij Willem ll. Hij speelde zich bij de staartclub in de Eredivisie een jaarlang in de kijker en de -toen nog- spits verkaste naar AZ. Hij bezorgde de club uit Alkmaar een tweede landstitel, maar hij scoorde vooral die ene goal. Welke goal? De ti-ta-tovenaar goal natuurlijk!

Rode Duivel

En ondertussen speelde hij ook al bij de Rode Duivels. René Vandereycken liet hem voor het eerst opdraven in een oefeninterland tegen Slowakije. Hij was toen nog net geen 19 jaar, op 20 mei 2006. Toen was het nog geen rozengeur en maneschijn bij de Belgische nationale ploeg, allesbehalve.

In 2010 ging hij voor zes miljoen euro naar Fulham, waar hij twee jaar bleef. En daar begon het op te vallen dat hij toch wel erg povere statistieken had voor een spits. Maar dat hield de trainers van Dembélé niet tegen om hem op te stellen. Hij werd gewoon een of twee rijtjes teruggetrokken en daar kwam zijn balvastheid misschien nóg meer tot zijn recht.

Dat hij écht niet de man van de statistieken is kan je afleiden uit zijn cijfers bij Tottenham: 10 goals en 12 assists in 249 matchen.

Zijn vertrek naar China valt ook wel te verdedigen. In de zomer wordt hij er 32 en met de opeenstapeling van wedstrijden in Engeland heef hij steeds vaker last van kwaaltjes. Bovendien was er voor hem ook niet altijd een plaats op het middenveld van de Rode Duivels.

Dembélé is binnen enkele dagen waarschijnlijk voorgoed verdwenen van de Europese voetbalvelden, maar er zullen ons ongetwijfeld nog tonnen filmpjes bereiken van zijn geweldige dribbels vanuit het andere continent.

Wat dacht u van dit filmpje van de facebookpagina van de Premier League om mee af te sluiten? Zijn mooiste dribbels op een rijtje met wat klassieke muziek op de achtergrond.

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Tottenham
 
 
Reacties.