Vier Genk-keepers die volgend jaar zullen strijden om een plek onder de lat, Vukovic heeft alvast een nadeel tegenover de rest

16 januari 2019 09:48

Danny Vukovic is naar de Asian Cup en Gaëtan Coucke wordt uitgeleend aan Lommel United. En dan zijn er ook nog doublure Jackers en toptalent Vandevoordt. Maar wat als de vier doelmannen binnenkort de strijd aangaan voor slechts één plekje...

"De 21-jarige Nordin Jackers ligt op dit moment in balans met zijn 16-jarige collega, Maarten Vandevoordt, en ook de aan Lommel United uitgeleende Gaëtan Coucke (20) keept daar zo goed dat hij straks een kans verdient in de hoogste klasse", schrijft Sport/Voetbalmagazine. Zitten ze bij Genk dan binnenkort met een luxeprobleem van vier keepers die aanspraak maken op een plek onde de lat?

6 Belgen

De Limburgers gaan nu, bij afwezigheid van Vukovic, de kaart van Jackers trekken. "Als we nu voor Maarten kiezen, is dat vrij vroeg in zijn ontwikkeling. Nordin heeft nog nooit ontgoocheld met het eerste elftal en verdient de kans om zich te tonen", aldus Guy Martens, de keeperstrainer van Genk, nog steeds voor S/VM.

En als ze volgend seizoen weer met vier zijn? Dan heeft Vukovic één groot nadeel tegenover zijn collega-doelmannen. "Met vier keepers komt er ontevredenheid. Anderzijds moet je bij je achttien spelers op het wedstrijdblad wél zes Belgen hebben. Dat maakt het interessant voor onze zelf opgeleide doelmannen, bij ons of bij andere eersteklassers."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.