"Ik laat veel geld schieten": Pozuelo reageert voor het eerst na grote beslissing, maar eigenlijk was dat geen verrassing

16 januari 2019 14:44

De hoge woorden zijn eruit: Alejandro Pozuelo blijft bij KRC Genk. En dat vindt iedereen een goede zaak. Ook de Spanjaard zelf heeft voor het eerst gereageerd over de reden waarom hij blijft, al was het geen grote verrassing.

"KRC Genk heeft mij destijds de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren. Ik ben hen daarvoor heel dankbaar en dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing om hier te blijven", aldus Alejandro Pozuelo zelf in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Geld maakt niet gelukkig

Nochtans kon hij in de zandbak van Saoedi-Arabië heel veel geld gaan verdienen: "Ik laat die kans schieten, maar het sportieve project heeft de doorslag gegeven." Het einde van een lange soap, waar KRC Genk als grote winnaar uitkomt.

Met de Limburgers kan hij de komende maanden proberen een dikke prijs binnen te halen, waardoor hij komende zomer door de grote poort eventueel kan vertrekken - of in het andere geval Champions League spelen.

Voetjes op de grond

Dimitri De Condé en de rest van Genk waren de voorbije weken steevast positief over de afhandeling van de transferbeslommeringen, omdat ze ook wel wisten dat Pozuelo eigenlijk niet al te veel voelt voor een avontuur in het Oosten.

Pas als een lucratief contract vanuit Spanje in zijn voeten wordt geworpen, zal de middenvelder van KRC Genk niet lang hoeven na te denken. Wat dat betreft heeft hij net als die andere grote kandidaat op de Gouden Schoen Hans Vanaken de voetjes meer dan op de grond. Bovendien heeft hij in Spanje wél nog een gram te halen, terwijl hij voorlopig ook in België punten kan scoren. Dat zal ook de Gouden Schoen uitwijzen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.