Michael Verschueren legt uit waarom Devroe moest opstappen: "Hij is te goed voor wat hij nog kon doen"

16 januari 2019 21:35

Michael Verschueren moet harde knopen doorhakken in zijn eerste maanden als de nieuwe sportieve baas van Anderlecht. Woensdag werd beslist om Luc Devroe opzij te schuiven. Verschueren gaf bij zijn intrede op de Gouden Schoen meer tekst en uitleg.

Luc Devroe was de man te veel geworden. Met Verschueren zelf, Frank Arnesen, Johan Plancke en eigenlijk ook Pär Zetterberg was Devroe overbodig geworden. "Vooral door de komst van Frank (Arnesen)", vertelde Verschueren ons.

"Frank is een heel efficiënt man. We dachten dat Luc zijn plaats kon hebben in de scouting en Frank met zijn netwerk al de rest ging organiseren. Maar ja, Frank organiseerde alles bijna. En dan hebben we tegen Luc gezegd: 'Tja, misschien ben je wel te goed voor wat je nog kan doen.' Daarna hebben we de beslissing genomen om onze wegen te laten scheiden."

Waarom nu? Frank nam veel van de taken van Luc over

De timing is wel vreemd, want zo net op de dag van de Gouden Schoen en een paar maanden nadat hij opzij werd geschoven. "Waarom nu? Toen ik overnam, wist ik nog niet wie technisch directeur ging worden. En toen is Frank gearriveerd en was het bijna Kerstmis. Na de stage hebben we alles besproken en zagen we dat veel van de taken van Devroe door Frank overgenomen werden. Toen moesten we reageren."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.