Nooit meer offside? Clubs zijn bereid te investeren in buitenspellijn voor de VAR

16 januari 2019 06:42

Net zoals de kijkers op televisie zullen binnenkort ook de officials in het VAR-busje een buitenspellijn te zien krijgen. De clubs steunen het voorstel van de Pro League en komen met geld op tafel.

"De Raad van Bestuur keurde een contract voor 2 seizoenen met optie op verlenging goed met het bedrijf Deltacast, dat de technologie zal leveren voor de zogenaamde offside-lijn voor de VAR", dat communiceerde de Pro League. Kostprijs voor de virtuele lijn: 700 euro per wedstrijd.

Play-offs

“De belangen zijn zo groot dat de clubs bereid waren de relatief hoge kostprijs te dragen”, aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League bij Het Laatste Nieuws

Het is voor de videorefs nog enkele maanden wachten voordat de lijn hen van dienst kan zijn. "De virtuele lijn zal zowel in play-off 1 als in play-off 2 gebruikt worden en vanaf volgend seizoen ook in de reguliere competitie", aldus de Pro League.

"We contacteren de scheidsrechterscommissie om zo snel mogelijk de opleidingen te starten zodat de VAR's klaar zijn voor de start van de play-offs."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.