Waarom de Gouden Schoen voor Tessa Wullaert niet uit de lucht komt vallen

16 januari 2019 22:52

De Gouden Schoen wordt voor de derde keer uitgereikt en voor de tweede keer staat Tessa Wullaert op het hoogste schavotje. En ze is nog altijd maar 25 jaar.

Tessa Wullaert won twee jaar geleden de eerste Gouden Schoen, vorig jaar moest ze de prijs nog nipt aan Janice Cayman laten. 

"Wat ik in 2019 wil bereiken? Eerst en vooral een nieuwe Gouden Schoen pakken, want dat is al half januari", gaf Wullaert toe aan onze redactie eind december.

En voor de derde editie stond er opnieuw geen maat op de 25-jarige West-Vlaamse, die zo haar tweede prijs mocht bijschrijven.

2018 was dan ook een boerenjaar voor Wullaert. Ze brak definitief door bij Wolfsburg en mocht er meer spelen dan de eerste twee seizoenen en haalde opnieuw de finale van de Champions League.

Vijf prijzen en toptransfer

Met een Duitse titel én beker op zak (in totaal was ze in drie seizoen goed voor vijf prijzen in Duitsland) trok ze vervolgens naar het Engelse Manchester City, waar ze over alle competities heen al vier goals maakte.

Ook bij de Red Flames was ze hyperbelangrijk, al slaagden de Flames er niet in zich te plaatsen voor het WK. Op de kast mag ze toch maar mooi haar tweede prijs zetten, niemand die daar eigenlijk vooraf aan twijfelde.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.