Wie is er volgens Hazard, Courtois en co nu eigenlijk de beste Belg in het buitenland?

16 januari 2019 10:08

Op de Gouden Schoen wordt er ook een 'beste Belg in het buitenland' verkozen. Maar wie moet deze prijs in de wacht slepen? Enkele Rode Duivels gaven hun mening.

Hazard werd door UEFA in het team van het jaar gezet en lijkt de grote favoriet om de onderscheiding in de wacht te slepen. "Ik ga natuurlijk winnen" zegt hij zelf met een knipoog bij Het Laatste Nieuws. "Ben ik niet de beste? Nee ik vind individuele prijzen niet zo belangrijk. Al vind ik wel van mezelf dat 2018 een goed jaar was."

En ook door andere (ex-) Rode Duivels wordt de winger van Chelsea als topfavoriet naar voren geschoven. Steven Defour, Adnan Januzaj en Christian Kabasele om er drie op te noemen. En ook broertje Thorgan natuurlijk.

"Zolang ze mijn broer maar boven mij zetten als ik tweede ben", zegt ook hij al dollend. "Ik hoop dat Eden wint, al zijn er dit jaar veel Belgen die in aanmerking komen. De kwaliteit bij de landgenoten in het buitenland ligt momenteel bijzonder hoog."

Eigenlijk is er nu al consensus over de beste Belg in het buitenland. Namelijk alle elf de spelers die HLN ondervraagd heeft zetten Hazard op nummer één. Ook Courtois, Praet, Benteke, Mignolet, Alderweireld en Meunier.

"Eden is sowieso nummer 1", aldus Defour. "Die match tegen Brazilië... De Bruyne staat op twee voor mij. Jammer voor hem van die blessure."

Hannes Van Gael

 
 
Reacties.