Ontslagen Devroe heeft meteen nieuwe job als hij wil

17 januari 2019 05:00

Luc Devroe heeft het gelag moeten betalen voor Hervorming 2.0 bij Anderlecht. Begin dit seizoen was hij nog de grote sportieve baas, maar na de komst van Michael Verschueren en Frank Arnesen was er eigenlijk geen plaats meer voor hem.

De relatie tussen Devroe en Coucke was sinds enkele maanden serieus bekoeld. Coucke zette zijn vertrouwensman vol in de wind door in volle crisis te tweeten dat "ze zich miskeken hadden op de spelersgroep". Met andere woorden: Devroe had te weinig kwaliteit gehaald. 

Niet alle zonden van Israël op zijn nek

Dat Devroe met Didillon, Cobbaut en Dimata drie van de 'geslaagde' transfers had binnengehaald werd door de meeste fans over het hoofd gezien. Dat Vanhaezebrouck en Coucke respectievelijk de transfers van Vranjes en Sanneh er door drukten ook. Daar had Devroe weinig mee te zien.

Net als met Milic en Musona, waarvoor Anderlecht voor beide samen vijf miljoen euro betaalde aan Oostende. Geld dat als pasmunt gebruikt werd voor de openstaande schulden van KVO bij Coucke. Dat Devroe alle 'shit' over zich kreeg, is dus niet helemaal een juiste weergave van het verhaal. 'Talenten' als Abazaj en Adzic werden wel door hem gehaald, net als Makarenko. Dat was duidelijk ook te licht.

Twee opties

Devroe kwam woensdagmorgen nog nietsvermoedend aan op de club, maar kreeg het verdict kort daarna te horen. De man die al zoveel jaar in het voetbal zit, heeft nog steeds zijn immobiliënkantoor om op terug te vallen en in zijn omgeving klinkt het dat hij nu wel even genoeg heeft van het voetbal. 

Maar er is nog een andere optie: Devroe kan straks ook aan de slag als makelaar als hij wil. Verschillende managers waarmee hij in de loop der jaren samenwerkte, zijn immers wel vol lof over zijn werk en zijn contactenboekje. Hij hoeft maar één telefoontje te plegen en hij heeft een nieuwe job. Twee mogelijkheden: even bezinnen of een lange neus trekken naar Anderlecht en Coucke.
 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.