Rutten twijfelt nog op één positie en voor de rest ligt zijn verrassende basisploeg vast

20 januari 2019 09:15

Het is erop of er onder voor Anderlecht en ook Gent deze namiddag in de Ghelamco Arena. Beide ploegen moeten winnen om play-off 1 in hun greep te houden. Voor Fred Rutten wordt het zijn vuurdoop en hij heeft een verrassend basiselftal in petto.

Op de laatste training gisteren werd duidelijk wie er zal starten, weet Het Nieuwsblad. Daarbij toch enkele serieuze verrassingen. Vooraan staat immers niet Nany Dimata, die vermoedelijk licht geblesseerd is. Ivan Santini krijgt dus de voorkeur. 

Omdat de grote Kroaat het vooral van zijn présence in de box moet hebben, staan er met Amuzu en Bakkali echte wingers op de flanken. Op één positie is Rutten er nog niet uit: die van aanvallende middenvelder. Peter Zulj is nog niet volledig klaar en dus twijfelde hij nog tussen Morioka en Gerkens voor Kums en Kayembe.

Achteraan begint Obradovic aan zijn eerste officiële match in zes maanden. Centraal staan Milic en Kara. En Najar staat verrassend op de rechtsachter. Hij dacht die een meer aanvallende rol toe te dichten en Appiah rechtsback te zetten, maar kwam daar nu toch op terug. Voor Saelemaekers is er (voorlopig?) geen plaats. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.