Pechvogel Mboyo begrijpt het allemaal niet: "Sommige refs hebben het hier moeilijk om met de druk om te gaan"

20 januari 2019 10:24

Hoofdrol voor Ilombe Mboyo in Standard-Kortrijk, weliswaar in de negatieve zin van het woord. Mboyo kreeg net voor de 1-1 van Renaud Emond de bal ongelukkig tegen zijn arm in de zestien.

Twijfelgeval, de penaltyfase met Mboyo. De Congolese Belg had na een kopbal van Laifis helemaal niet de intentie om de bal met de arm te beroeren, maar Lambrecht legde met dank aan de VAR de bal toch op de stip. Pijnlijk voor de Kerels, die hun voorsprong kwijt waren en in het slot ook nog met lege handen naar huis moesten (2-1). 

"We hebben hetzelfde tegen Gent meegemaakt", reageerde Mboyo na de match. "Ik begrijp het niet. Ik heb aan de scheidsrechter gevraagd wat de regels zijn. Je kan niets doen. Je hebt een duizendste van een seconde om te reageren in zo'n fase", aldus de 31-jarige aanvaller

'In cadeauverpakking'

"Op mij wordt er geen penalty gefloten, maar voilà, we spelen op Standard en sommige scheidsrechters hebben het moeilijk om hier met de druk om te gaan. Het was een cadeautje. Spijtig, want het was zeker niet verdiend."

Voor Kortrijk was het de eerste nederlaag sinds Yves Vanderhaeghe half november het roer overnam van Glen De Boeck. "Een punt was zeker verdiend geweest. Frustrerend voor ons, maar we hebben ook enkele mooie dingen laten zien. We moeten zo blijven verder doen. Er zijn nog in 8 wedstrijden punten te verdienen, te beginnen volgende week tegen AA Gent."

Bart Ver Elst - Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.