Mourinho bevestigt straf verhaal van dertien jaar geleden: "Ja, ik was aan het sterven"

20 januari 2019 12:18

In 2005 - bij zijn eerste doorgang als manager van Chelsea - werd José Mourinho geschorst door de UEFA en zou hij de dubbele confrontatie met Bayern München moeten missen. Het verhaal deed dat hij daar een bijzondere oplossing voor vond. Nu, dertien jaar later, bevestigde The Special One dat.

De Britse pers wist toenertijd dat Mourinho in een wasmand de kleedkamer in- en uitgesmokkeld werd. Dat verhaal werd hem voorgelegd bij BeIn Sports. Klopte het?  “Ja”, aldus Mourinho. “Wiens idee het was, weet ik niet meer precies. Maar ik moést bij mijn spelers zijn. Dus ja, ik heb dat gedaan.”

Jimmy Floyd Hasselbaink wou weten hoe dat concreet in zijn werk ging. “Je kent Stuart, de materiaalman?”, vroeg hij aan Hasselbaink. “Ik ging overdag al naar de kleedkamer, maar de wedstrijd was pas in de avond en ik wilde absoluut in de kleedkamer zijn als de spelers aankwamen."

Ik was claustrofobisch en aan het stikken

"Daarom ging ik in de middag al en niemand zag me. Het probleem was om de kleedkamer achteraf te verlaten. Dus stak Stuart me in de wasmand, zo een metalen. Ik zat in die mand, met een kleine opening om te ademen."

"Maar wanneer Stuart de wasmand naar buiten bracht, liepen er mannen van de UEFA rond. Ze hadden gehoord dat ik er zou zitten en waren wanhopig op zoek naar me. Daarop sloeg Stuart de wasmand dicht en kon ik niet meer ademen. Toen hij de wasmand terug opende, was ik aan het sterven. Ik ben serieus, ik was claustrofobisch en aan het stikken. Ik meen het."

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
Reacties.