Fred Rutten ziet progressie maar: "Niet als je naar resultaat kijkt" en "Zondagavond is wat telt"

15 februari 2019 17:39

Fred Rutten is ondertussen een maand aan de slag als hoofdcoach van Anderlecht. Vanmiddag maakte hij een balans op van zijn eerste maand als T1 in het Astridpark.

De Nederlandse oefenmeester ziet progressie maar er is nog werk aan de winkel. “Je moet een kat een kat noemen: qua puntenaantal zijn we er niet veel op vooruit gegaan. Hoewel we qua resultaat geen sprong vooruit gemaakt hebben zie ik wel progressie in onze manier van spelen. We geven steeds minder kansen weg en we zijn minder slordig.”

Als je naar het resultaat kijkt maken we niet veel progressie, maar op het veld zie ik iets anders

Anderlecht had sinds de komst van Rutten ook niet het makkelijkste programma. “Voor dit Anderlecht is geen enkele wedstrijd makkelijk maar de laatste weken hebben we moeilijke verplaatsingen gemaakt naar Gent en Standard. Ik kijk niet graag terug op het verleden maar de feiten zijn nu eenmaal zo. Dat we na die wedstrijden de drie punten niet konden thuishouden is wel een situatie die ik niet verwacht had”, aldus de Nederlander.

Thuis niet winnen tegen Zulte Waregem is een situatie die ik niet verwacht had

Tegen Essevee was Anderlecht aanvallend onmondig. “Op training zijn we daar uiteraard mee bezig, aanvallend moeten we meer op de mat leggen. Maar je kan dan wel goeie dingen zien op training, het is enkel en alleen zondagavond tegen Antwerp dat die dingen ook daadwerkelijk van tel zijn.”

Echte specialist

Tot slot kwam de Anderlecht-coach ook nog terug op het afscheid van Gino Caen. “Het is goed om specialisten in huis te hebben. De nieuwe physical coach, Alessandro Schoenmaker, is wat dat betreft een echte specialist. Caen was dan weer eerder een gewone assistent”, besluit Rutten.

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.