Zelfkritiek genoeg bij KV Mechelen: "We hadden er minstens twee meer moeten maken"

16 februari 2019 10:35

Om in de promotiestrijd met Beerschot Wilrijk aan het langste eind te trekken, kan het doelsaldo wel eens doorslaggevend zijn. Daar zijn ze zich bij KV Mechelen van bewust. Op dat vlak deden ze met een 0-3-zege in Tubeke al een mooie zaak. Alleen hadden ze nog een betere zaak kunnen doen.

Joachim Van Damme speelde enkele keren voor bliksemafleider en zag hoe zijn teamgenoten toch enkele doelpunten meer hadden kunnen maken. "Als we er vijf of zes gemaakt hadden, viel daar niets op te zeggen. Het enige wat we ons kunnen aanwrijven, is dat we niet efficiënt genoeg waren."

Grotere druk leggen

De middenvelder vond het wel tekenend dat het voor een zekere teleurstelling in de Mechelse kleedkamer zorgde. "Als je niet meer heel tevreden bent als je met 0-3 wint, wil dat ook iets zeggen. We weten dat het doelsaldo heel belangrijk kan zijn. Als we een paar kansen meer kunnen afmaken, leggen we nog een grotere druk op Beerschot Wilrijk.

Mirakelsaves

Thibaut Peyre kwam tot dezelfde vaststelling. "We hadden enorme kansen. Hun keeper doet enkele mirakelsaves. Het doelpuntensaldo kan van tel zijn. Het is een goede uitslag, maar het had nog beter kunnen zijn. Dat is een minpuntje. We gaan nu zien wat Beerschot Wilrijk doet tegen Lommel, al mogen we eigenlijk niet op Lommel rekenen."

Ook Engvall vond dat KV Mechelen meer had moeten scoren. "We hadden er misschien drie, maar minstens twee meer moeten maken. Na de 0-3 hebben we zeker nog een paar kansen gehad. Het is wel al goed dat we drie keer scoren."

Mathieu Cornet was één van de spelers die de score hoger had kunnen doen oplopen. "Ik had twee goede kansen: de eerste had ik beter met de voet genomen in plaats van met het hoofd. Bij de tweede doet Defourny een mooie redding. Met 0-3 buitenshuis winnen, is op zich niet slecht. Maar we moeten steeds voor meer blijven gaan."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.