Clement spreekt net als Leko niet van 'titelmatch': "Voor mij is Club Brugge op dit moment evenveel titelkandidaat als wij"

16 februari 2019 08:57

"Zondag tussen 14u30 en 16u30 zullen we zien wie de beste ploeg van België is", blikte Club Brugge-coach Ivan Leko vooruit op dé topper van het voetbalweekend. Deelt Philippe Clement van Racing Genk die mening?

De kloof bedraagt nu al elf punten. "Wij zitten in een luxesituatie. Als we winnen, doen we een ongelooflijke zaak, spelen we gelijk, dan is het nog altijd heel goed, en als we verliezen is er eigenlijk niets gebeurd", vatte Clement het volgens HLN mooi samen op zijn persbabbel.

Net als Leko wil de Genkse coach nog niet spreken over een titelmatch. "Het is te vroeg", zei hij. "Voor mij is Club Brugge op dit moment evenveel titelkandidaat als wij. Tegen Salzburg hebben ze zich weer getoond. Voor mij blijft Club gewoon een heel sterke kern en een heel sterke ploeg hebben."

Pozuelo?

Dan is er ook nog het vraagteken Pozuelo: ijzersterk in een halfuur tegen Sparta Praag, maar kan hij zondag ook spelen? "Hij geeft alles wat in zijn lichaam zit, alleen is dat op dit moment niet genoeg om negentig minuten te spelen. Maar Racing Genk is meer dan enkel Pozuelo", aldus Clement.

Lees hier ook de laatste update over de lastige situatie van Pozuelo

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.