Hét moment voor Antwerp vandaag? "Ze stralen iets uit van 'begin er maar aan'"

17 februari 2019 09:56

Wordt dit het moment voor Antwerp? Het is van 2002 geleden dat The Great Old nog eens van Anderlecht kon winnen op de Bosuil. Deurne Noord ruikt bloed. Twee van de helden die er toen bijwaren geven hun mening over het huidige Antwerp.

Stefan Leleu is alvast onder de indruk. "Naar de tegenstander stralen de spelers iets uit van ‘begin er maar aan’", zegt hij in HLN. "Dat er wat kritiek kwam op hun viriele speelwijze, vind ik onterecht. Je moet de kwaliteiten gebruiken die je hebt. Antwerp speelt ‘mannenvoetbal’. Het publiek op de Bosuil apprecieert dat en ik ook. Jongens als Refaelov en Rodrigues brengen daar bovenop een technische surplus. En in de goal staat met Bolat een puntenpakker."

Harald Pinxten, zelf ook een gewezen stevige verdediger, gaat daarmee akkoord. "Onder het huidige bestuur heeft Antwerp grote stappen vooruit gezet. Het Antwerpse publiek houdt van mannen die hun kop er voor leggen. Zulke spelers waren er vorig seizoen al, maar daar werd in de zomer een bepaalde flair aan toegevoegd. De komst van Refaelov bracht iets extra’s. De ploeg zit nu écht goed in mekaar."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
Reacties.