Rutten en Bölöni zijn het roerend eens: "Maar we zijn al zoveel aan de slechte kant van de medaille beland, nu mocht het wel eens"

17 februari 2019 21:31

Je kan moeilijk zeggen dat de zege van Anderlecht duidelijk verdiend was. Eigenlijk hadden de Brusselaars maar één kans en dat was meteen de goeie. Beide coaches waren het daarover roerend eens.

Eerst Bölöni, want die zat aan de verliezende kant. "Ik voel me verslagen. Tuurlijk was een gelijkspel meer verdiend, het zou dichter bij de waarheid van de prestaties gelegen hebben. Dat wij met een heel laag blok speelden? Ik vind van niet, we wilden ze opvangen. Maar de details - die penalty, vrije trappen in het voordeel van Anderlecht - speelden vandaag niet in ons voordeel."

En dan de gelukkige coach: "Een gelijkspel was inderdaad meer rechtvaardig geweest. Maar deze club is dit seizoen al zoveel aan de verkeerde kant van de medaille geëindigd dat het vandaag wel eens mocht", aldus Rutten.

We hebben van Anderlecht een ploeg gemaakt waar men moeilijk van kan winnen

De Nederlander was wel niet helemaal tevreden. "Het is een mooie stap richting play-off 1, maar naar mijn gevoel hebben we nog een heel lange weg af te leggen. Ik blijf het een raadsel vinden hoe we soms midden in een wedstrijd helemaal wegzakken."

Het positieve was dan weer dat Anderlecht voor de eerste keer dit seizoen twee keer op rij de nul kon houden. "We hebben heel hard gewerkt om een organisatie neer te zetten. We hebben van Anderlecht een ploeg gemaakt waar men moeilijk van kan winnen. Dat klinkt misschien raar voor een club als deze, maar ik ben een realist."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
Reacties.