Ivan Leko haalt zijn gram: "Dit was geen offday van Genk, geloof me, dit was Club Brugge in topvorm"

17 februari 2019 17:24

"Club Brugge-Genk zal bepalen wie de beste ploeg van België is", verklaarde Ivan Leko vrijdag. Twee dagen later bevestigde Club dat straffe statement op het voetbalveld van Jan Breydel. He werd een oververdiende 3-1. "Dikke proficiat aan mijn ploeg", klonk het bij de winnende coach.

Ivan Leko begon met lof voor de tegenstander. "Dit seizoen heb ik al zo vaak genoten van Genk. Individuele klasse, goed collectief, die ploeg heeft alles", zei de Brugse coach. "Maar het belangrijkste van vandaag is hoe supertrots ik ben op mijn eigen ploeg."

"Vandaag hebben we getoond waartoe Club Brugge echt in staat is. Goed voetbal, veel kansen, passie, alles was aanwezig. Dikke, dikke chapeau voor al mijn spelers", glunderde Ivan Leko.

De crisis waar Club zogezegd in verkeerde en waar Leko zich al weken zo in ergerde lijkt na een absolute topweek van de baan. "Crisis, slechte resultaten, slechte spelers, slechte mentaliteit.. Alles is altijd slecht. Morgen zullen we misschien in de kranten lezen over de offday van Genk, maar geloof me, dit was Club Brugge in topvorm. Wij zijn hier altijd al geweest en dat bewijzen we nu weer op het veld."

"Op voorhand had ik gezegd dat deze match zou bepalen wie de beste ploeg van België is. Vandaag hebben we dat getoond. Proficiat voor mijn ploeg en Genk. Ik kijk uit naar een spannende PO1", sloot Leko af.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.